8 кращих сортів червоного цибулі — заслуговують уваги за свої властивості
Середня Азія вважається батьківщиною червоного цибулі. У 19 столітті цю культуру завезли з Португалії на півострів Крим. Пізніше був виведений кримський сорт. Для його отримання використовувався лук з острова Мадейра. Інші сорти вітчизняної селекції вийшли своєрідного смаку, солодкого з гірким.
Опис червоної цибулі
Цей вид – різновид цибулі. Шкірка у нього може бути від фіолетово-білого до бордово-червоного. Цибулини теж бувають різними за формою і розмірами. Смак часто пов’язаний з тим, як і де ріс овоч. Наприклад, солодким він буває в південному кліматі і при вирощуванні на збагаченому ґрунті. Виростити червоний цибулю можна практично в будь-якому місці. Найчастіше городники вибирають той сорт, який за термінами дозрівання і погодних умов підходить для регіону.
Кращі сорти та опис
Ранні сорти
Ялтинський
Найвідоміший сорт з тих, що вирощуються на дачах і присадибних ділянках. Його фіолетові цибулини приплюснуті. Це один із самих солодких сортів.
Червоний м’яч
Цей лук круглий, і колір його шкірки ближче до сереневому. Я вирощую його через розсаду. Від посіву до збору врожаю проходить приблизно три місяці. Саджу його в невеликій кількості, так як він довго не зберігається.
Ред Барон
Сорт, який краще інших переносить транспортування. Цибулини великі, темно-червоні. На смак досить гострі. Визріває менш ніж за 100 днів. Крім цибулин з нього можна отримувати відмінну зелень.
Ред Семко F1
Один з найбільш ранніх сортів. Готовий вже через 70 днів. Невеликі цибулини, від 100 до 200 грамів.
Кармен
Ще один ранньостиглий сорт. Цибулини пофарбовані від фіолетового до темно-червоного кольору. Головки великі, до 130 грамів. У цього сорту відростає непогана пір’яна зелень. Урожай починають збирати через 2 місяці після посіву.
Середньостиглі сорти
Грейтфул
Урожай цього сорту можна збирати через 110 днів. Плоди виходять практично одного розміру. Відмінно зберігається взимку.
Кампілло F1
Це гібрид. Дуже смачний гостро-солодкий сорт. Фіолетові цибулини будуть готові тільки через 4 місяці. Цибуля володіє високою лежкістю і стійкий до хвороб.
Даниловський 301
Солодкуваті приплюснуті цибулини готові через 120 днів. Чудово зберігається і не псується при перевезенні.
Сорти солодкого червоного ріпчастої цибулі в основному використовують для споживання у свіжому вигляді.
При вирощуванні червоного цибулі слід пам’ятати, що його обожнюють цибульні мухи. Агротехніка проста, з вирощуванням впорається навіть починаючий огородник.