Кулінарія

Ідеальні страви з риби без заморочок

Риба багата вітаміну і мінералами. Але! Абсолютно незаслужено м’ясо і птиця відсунули її на задній план. Сьогодні в нашій рубриці ми постараємося це виправити. Представляємо вашій увазі ідеальні страви з риби без зайвих заморочок.

1. Риба у вершковому соусі

Нам знадобляться:

  • 300г філе риби (на ваш смак).
  • 2-3 зубчики часнику.
  • 100 мл вершків 10%.
  • 100г помідорів Чері.
  • 70г твердого сиру.
  • приправи для риби.

Рибу розрізаємо на порційні шматки. Обсмажуємо в глибокій сковороді на краплі оливкової олії ~ по 2-3 хвилини з кожного боку. Потім виймаємо рибу з сковороди і в ній же обсмажуємо подрібнений часник і половинки Чері. Через 2 хвилини вливаємо вершки і додаємо тертий сир. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи наш соус. Викладаємо в сковороду рибу і тушкуємо під кришкою на повільному вогні 5 хвилин.

2. Горбуша, запечена з помідором і сиром

Нам знадобляться:

  • 500г філе горбуші.
  • 1 помідор.
  • 20г твердого сиру.
  • 100г натурального йогурту.
  • сіль.
  • перець.
  • орегано.

Філе горбуші нарізаємо на порційні шматочки, солимо, перчимо, посипаємо орегано. Кожен шматочок макаємо в йогурт і залишаємо маринуватися на годину, а краще на ніч. Помідор нарізаємо півкільцями і кладемо зверху на рибку. Потім посипаємо натертим на дрібній тертці сиром. Викладаємо рибу на деко і відправляємо в розігріту до 200С духовку на 20 хвилин.

3. Форель королевська

Нам знадобляться:

  • 2 стейка форелі.
  • соєвого соусу.
  • гірчиці.
  • спецій.
  • 100г кабачка.
  • 2 середніх картоплі.
  • кілька смужок бекону.
  • 20г твердого сиру.
  • свіжа зелень.

Змішуємо соєвий соус, гірчицю і спеції. Обмазуємо рибку соусом з усіх боків і відправляємо в холодильник на годину, а краще на ніч. Чим довше рибка буде маринуватися, тим смачніше вона буде.
Овочі і сир нарізаємо дрібними кубиками, а зелень і бекон довільно. Все змішуємо. Рибку укладаємо на пергамент, а краї фіксуємо степлером так, щоб вийшли човники. В середину рибки кладемо начинку і відправляємо її в розігріту до 180С духовку на 35 хвилин.

На тему:

4. Скумбрія, фарширована овочами

Нам знадобляться:

  • 2 шт скумбрії.
  • 2 моркви.
  • 1/2 болгарського перцю.
  • 1/2 цибулі.
  • 1 помідор.
  • 1-2 ст. л. панірувальних сухарів.
  • сік лимона.
  • сіль.
  • перець.
  • спеції.
  • свіжа зелень.

Розрізаємо рибу зверху по спинці з двох сторін від спинних плавників і хребта. Витягуємо його разом з нутрощами, прибираємо видимі кісточки і зябра, промиваємо й обсушуємо рибку. Скроплюємо соком лимона, солимо і перчимо. Ставимо в холодильник.

Готуємо овочеву начинку. Нарізаємо овочі кубиками і тушкуємо під кришкою 5 хвилин. Додаємо сіль і спеції. Викладаємо рибу на пергамент, наповнюємо овочами, посипаємо сухарями. Потім відправляємо в розігріту до 180С духовку на 20 хвилин.

5. Фріттата з тунцем

Нам знадобляться:

  • 2 яйця.
  • 50г консервованого тунця.
  • 1 морква
  • 1 середня картоплина.
  • зубчик часнику.
  • 1 ч. л. оливкової олії.
  • перець.
  • сіль.
  • свіжа зелень.

Відварюємо картоплю і моркву до готовності. Нарізаємо дрібними кубиками овочі, подрібнюємо часник і зелень. У великій мисці збиваємо яйця з часником, сіллю і перцем. Додаємо картоплю, моркву, тунець і зелень. Змащуємо форму маслом, заливаємо в неї яйця з овочами і тунцем. Відправляємо в розігріту до 180С на 30-35 хвилин.
Готову фріттату перед подачею потрібно трохи остудити.

6. Рулет зі шпинату з червоною рибою

Нам знадобляться:

  • 200г шпинату.
  • 2 яйця.
  • 150г сиру Рікотта.
  • 150г горбуші х/к.

Шпинат подрібнюємо блендером, додати 2 яйця і злегка збиваємо. Викладаємо цю суміш рівномірно на деко, застелене пергаментом. Відправляємо в розігріту до 180С духовку на 15 хвилин. Даємо коржу охолонути. Рівномірно розподіляємо рікотту по всій поверхні коржа і викладаємо скибочки червоної риби. Звертаємо в рулет і загортаємо його в харчову плівку. Прибираємо в холодильник мінімум на 2 години. Прикрашаємо кунжутом.

7. Хек під подушкою

Нам знадобляться:

  • 170г філе хека.
  • 40г моркви.
  • 40г ріпчастої цибулі.
  • 20г помідор.
  • 1 ст. л. йогурту.
  • 20г твердого сиру.

Обсмажуємо на сковороді нарізану кубиками цибулю і натерту на тертці моркву. Філе викладаємо у форму для запікання, а зверху моркву з цибулею, помідор кільцями, йогурт і натертий сир. Відправляємо в розігріту до 180С духовку на 20 хвилин.

8. Скумбрія, запечена на подушці з овочів

Нам знадобляться:

  • 300г скумбрії.
  • 1 ріпчасту цибулю.
  • 1 моркву.
  • 1 болгарський перець.
  • 1 помідор.
  • 1/2 лимона.
  • сіль.
  • спеції.

Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Помідор бланшируем і знімаємо з нього шкірку, нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками. Всі овочі перемішуємо разом.

Розморожену рибу миємо і потрошимо. Голову і хвіст можна залишити, а можна і видалити. Ще раз промиваємо і просушуємо паперовими рушниками. Видавлюємо лимонний сік на нашу рибку, змащуючи її зсередини і зовні. Солимо і посипаємо приправами. Залишаємо рибку на 20 хвилин для просочення спеціями і лимоном.

Овочі викладаємо на дно рукава для запікання. Зверху поміщаємо скумбрію і зав’язуємо пакет. Відправляємо скумбрію в розігріту до 180-200С на 20-30 хвилин. Подаємо її разом з овочами.

9. Скумбрія в пряному засолі

Нам знадобляться:

  • 2 тушки скумбрії.
  • 0,5 л води.
  • 2 ст. л. солі.
  • 1 ст. л. цукру.
  • 1 ст. л. гірчиці зернистої готовою.
  • 1 ст. л. рослинного масла.
  • 2 шт гвоздики.
  • 0,5 ч. л. коріандру.
  • 0,5 ч. л. чорного перцю горошком.
  • 1 лавровий лист.

Скумбрію ріжемо на шматочки, краще різати заморожену рибу, щоб шматочки тримали форму. З решти інгредієнтів варимо розсіл: кип’ятимо 1 хвилину, остуджуємо повністю і заливаємо рибу. Потім прибираємо в холодильник на добу.