Ідеальні страви з риби без заморочок
Риба багата вітаміну і мінералами. Але! Абсолютно незаслужено м’ясо і птиця відсунули її на задній план. Сьогодні в нашій рубриці ми постараємося це виправити. Представляємо вашій увазі ідеальні страви з риби без зайвих заморочок.
1. Риба у вершковому соусі
Нам знадобляться:
- 300г філе риби (на ваш смак).
- 2-3 зубчики часнику.
- 100 мл вершків 10%.
- 100г помідорів Чері.
- 70г твердого сиру.
- приправи для риби.
Рибу розрізаємо на порційні шматки. Обсмажуємо в глибокій сковороді на краплі оливкової олії ~ по 2-3 хвилини з кожного боку. Потім виймаємо рибу з сковороди і в ній же обсмажуємо подрібнений часник і половинки Чері. Через 2 хвилини вливаємо вершки і додаємо тертий сир. Доводимо до кипіння, постійно помішуючи наш соус. Викладаємо в сковороду рибу і тушкуємо під кришкою на повільному вогні 5 хвилин.
2. Горбуша, запечена з помідором і сиром
Нам знадобляться:
- 500г філе горбуші.
- 1 помідор.
- 20г твердого сиру.
- 100г натурального йогурту.
- сіль.
- перець.
- орегано.
Філе горбуші нарізаємо на порційні шматочки, солимо, перчимо, посипаємо орегано. Кожен шматочок макаємо в йогурт і залишаємо маринуватися на годину, а краще на ніч. Помідор нарізаємо півкільцями і кладемо зверху на рибку. Потім посипаємо натертим на дрібній тертці сиром. Викладаємо рибу на деко і відправляємо в розігріту до 200С духовку на 20 хвилин.
3. Форель королевська
Нам знадобляться:
- 2 стейка форелі.
- соєвого соусу.
- гірчиці.
- спецій.
- 100г кабачка.
- 2 середніх картоплі.
- кілька смужок бекону.
- 20г твердого сиру.
- свіжа зелень.
Змішуємо соєвий соус, гірчицю і спеції. Обмазуємо рибку соусом з усіх боків і відправляємо в холодильник на годину, а краще на ніч. Чим довше рибка буде маринуватися, тим смачніше вона буде.
Овочі і сир нарізаємо дрібними кубиками, а зелень і бекон довільно. Все змішуємо. Рибку укладаємо на пергамент, а краї фіксуємо степлером так, щоб вийшли човники. В середину рибки кладемо начинку і відправляємо її в розігріту до 180С духовку на 35 хвилин.
На тему:
4. Скумбрія, фарширована овочами
Нам знадобляться:
- 2 шт скумбрії.
- 2 моркви.
- 1/2 болгарського перцю.
- 1/2 цибулі.
- 1 помідор.
- 1-2 ст. л. панірувальних сухарів.
- сік лимона.
- сіль.
- перець.
- спеції.
- свіжа зелень.
Розрізаємо рибу зверху по спинці з двох сторін від спинних плавників і хребта. Витягуємо його разом з нутрощами, прибираємо видимі кісточки і зябра, промиваємо й обсушуємо рибку. Скроплюємо соком лимона, солимо і перчимо. Ставимо в холодильник.
Готуємо овочеву начинку. Нарізаємо овочі кубиками і тушкуємо під кришкою 5 хвилин. Додаємо сіль і спеції. Викладаємо рибу на пергамент, наповнюємо овочами, посипаємо сухарями. Потім відправляємо в розігріту до 180С духовку на 20 хвилин.
5. Фріттата з тунцем
Нам знадобляться:
- 2 яйця.
- 50г консервованого тунця.
- 1 морква
- 1 середня картоплина.
- зубчик часнику.
- 1 ч. л. оливкової олії.
- перець.
- сіль.
- свіжа зелень.
Відварюємо картоплю і моркву до готовності. Нарізаємо дрібними кубиками овочі, подрібнюємо часник і зелень. У великій мисці збиваємо яйця з часником, сіллю і перцем. Додаємо картоплю, моркву, тунець і зелень. Змащуємо форму маслом, заливаємо в неї яйця з овочами і тунцем. Відправляємо в розігріту до 180С на 30-35 хвилин.
Готову фріттату перед подачею потрібно трохи остудити.
6. Рулет зі шпинату з червоною рибою
Нам знадобляться:
- 200г шпинату.
- 2 яйця.
- 150г сиру Рікотта.
- 150г горбуші х/к.
Шпинат подрібнюємо блендером, додати 2 яйця і злегка збиваємо. Викладаємо цю суміш рівномірно на деко, застелене пергаментом. Відправляємо в розігріту до 180С духовку на 15 хвилин. Даємо коржу охолонути. Рівномірно розподіляємо рікотту по всій поверхні коржа і викладаємо скибочки червоної риби. Звертаємо в рулет і загортаємо його в харчову плівку. Прибираємо в холодильник мінімум на 2 години. Прикрашаємо кунжутом.
7. Хек під подушкою
Нам знадобляться:
- 170г філе хека.
- 40г моркви.
- 40г ріпчастої цибулі.
- 20г помідор.
- 1 ст. л. йогурту.
- 20г твердого сиру.
Обсмажуємо на сковороді нарізану кубиками цибулю і натерту на тертці моркву. Філе викладаємо у форму для запікання, а зверху моркву з цибулею, помідор кільцями, йогурт і натертий сир. Відправляємо в розігріту до 180С духовку на 20 хвилин.
8. Скумбрія, запечена на подушці з овочів
Нам знадобляться:
- 300г скумбрії.
- 1 ріпчасту цибулю.
- 1 моркву.
- 1 болгарський перець.
- 1 помідор.
- 1/2 лимона.
- сіль.
- спеції.
Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Помідор бланшируем і знімаємо з нього шкірку, нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками. Всі овочі перемішуємо разом.
Розморожену рибу миємо і потрошимо. Голову і хвіст можна залишити, а можна і видалити. Ще раз промиваємо і просушуємо паперовими рушниками. Видавлюємо лимонний сік на нашу рибку, змащуючи її зсередини і зовні. Солимо і посипаємо приправами. Залишаємо рибку на 20 хвилин для просочення спеціями і лимоном.
Овочі викладаємо на дно рукава для запікання. Зверху поміщаємо скумбрію і зав’язуємо пакет. Відправляємо скумбрію в розігріту до 180-200С на 20-30 хвилин. Подаємо її разом з овочами.
9. Скумбрія в пряному засолі
Нам знадобляться:
- 2 тушки скумбрії.
- 0,5 л води.
- 2 ст. л. солі.
- 1 ст. л. цукру.
- 1 ст. л. гірчиці зернистої готовою.
- 1 ст. л. рослинного масла.
- 2 шт гвоздики.
- 0,5 ч. л. коріандру.
- 0,5 ч. л. чорного перцю горошком.
- 1 лавровий лист.
Скумбрію ріжемо на шматочки, краще різати заморожену рибу, щоб шматочки тримали форму. З решти інгредієнтів варимо розсіл: кип’ятимо 1 хвилину, остуджуємо повністю і заливаємо рибу. Потім прибираємо в холодильник на добу.