Кулінарія

5 салатів з селерою для стрункого тіла

Весна – саме час подумати про постать, вже зовсім не за горами пляжний сезон. Ми тут зібрали для вас 5 відмінних рецептів салатів з селерою на кожен день, які неодмінно варто включити в свій раціон. Спробуйте замінити вечірній прийом їжі цими салатиками і результат не змусить себе довго чекати.

Фото-заставка: салат із селери з авокадо, рецепт нижче .

А для початку ось вам кілька цікавих фактів про селері:

  1. Селера вважається продуктом з негативною калорійністю. При його калорійності в 19 кКал, організму потрібно близько 25 кКал на переробку
  2. Селера відмінний засіб від простудних захворювань, завдяки тому, що в його склад входять унікальні полісахариди, що володіють протизапальними властивостями.
  3. Селера має снодійний ефект, саме тому салатики з нього найкраще вживати перед сном.
  4. Селера повний антиоксидантів, завдяки чому він не тільки корисний для Вашої фігури, але і піклується про Вашої молодості.

Рецепт 1: Салат з селерою, огірком і волоськими горіхами

Інгредієнти:

  • Селера стеблової – 200 г
  • Огірки – 200 г
  • Зелена цибуля – 30 г
  • Волоські горіхи – 30 г
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Рецепт 2: Салат з кореня селери і ківі зі сметаною

Інгредієнти:

  • Корінь селери – 200 грам;
  • Ківі – 2 штуки;
  • Сметана або йогурт – 50 мл;
  • Коньяк – 1 ч. ложка;
  • Соєвий соус – 1 ч. ложка.

Рецепт 3: Салат із стебел селери, авокадо і огірків

Інгредієнти:

  • Авокадо – 1 шт. (300 г)
  • Селера – 300 г
  • Огірок – 220 г
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Кріп – 20 г
  • Сіль – за смаком
  • Олія оливкова – 2 ст. л.

Рецепт 4: Салат з курячою грудкою, яблуком і селерою

Інгредієнти:

  • Яблуко – 1 шт.
  • Селера – 3 шт.
  • Варена куряча грудка – 1 шт.
  • Йогурт – 1-2 ст. л.
  • Суміш перців – за смаком

Рецепт 5: Салат із селери, яблук, солодкого перцю і огірка з гірчичною заправкою

Інгредієнти:

  • Яблуко зелене – 0,5 шт.
  • Болгарський перець – за смаком
  • Огірок свіжий – 0,5 шт.
  • Селера стебла – 1 шт.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Діжонська гірчиця – 2 ч. л.