Салат цезар з куркою і сметаною
Салат цезарь вже давно б’є рекорди популярності у любителів смачно поїсти, варіантів його приготування існує багато. Я хочу запропонувати Вам свій варіант цезаря, який відрізняється від класичного, більш простими інгредієнтами, але він все одно дуууже смачний, святковий і його запросто можна подати на святковий стіл – порційно, зрозуміло.
В якості заправки до цезарю я використовую сметанно-часниковий соус, помідори замість черрі беру звичайні, і яйця теж замість перепелиних – прості курячі яйця. Але якщо Ви будете готувати цезар на святковий стіл, то, звичайно, все таки краще брати помідори черрі і перепелині яйця, так буде гарніше.
Взагалі салат цезар з куркою виходить дуже ситний і його можна використовувати як основне блюдо в звичайний день. Так само можна трохи поекспериментувати з інгредієнтами. Наприклад, зробити його вегетаріанським, тобто зовсім без м’яса. Або менш калорійним, покласти курки поменше і сухариків, але побільше листя салату і помідор. Замість заправки використовувати кефір. І обсмажувати курку і сухарі без масла (я так завжди роблю).
Інгредієнти (на одну велику порцію – близько 500 м):
- листя салату – 3-4 шт. – великі;
- яйце куряче – 1 шт. ;
- помідор – 0,5 великої помідори;
- сметана 25% – 200 г;
- сир пармезан – 50-70 г;
- батон – 2 скибочки;
- філе куряче – 150-200 г;
- часник – 1 -зубчик;
- можна додати зелень;
- сіль за смаком.
Салат Цезар з куркою і сметаною:
1. Листя салату промити і замочити на півгодини-годину в холодній воді. Поставити варитися в круту куряче яйце. Очистити, розрізати вздовж і потім кожну половинку на 4 частини, отже, повинно вийти 8 частин. Помідори миємо, відрізаємо від нього половину і нарізаємо акуратними кубиками.
У банку, або іншу зручну посуд, кладемо сметану, чистимо і подрібнюємо зубчик часнику, додаємо в сметану, розбавляємо сметану дуже потроху холодною кип’яченою водою до консистенції рідкої сметани, помішуючи. Можна в сметану додати трохи майонезу для пікантності.
2. Курку нарізати невеликими шматочками, посолити, поперчити і викласти на розпечену сковороду, я смажу без олії, якщо Ви любите з маслом, то смажте на ньому. Коли курка досить просмажилася, тобто ніде не просвічують сирі боку, викладаємо її на тарілку охолоджуватися.
Тим часом очистимо батон від кірочок, наріжемо невеликими кубиками і підсушити на сковороді без масла постійно помішуючи, хвилин 5. Спробуйте сухарики, як тільки з’явиться хрустка скоринка, а всередині вони будуть м’якими, перекладіть їх в інший посуд остигати. Поки продукти остигають треба натерти на дрібній тертці сир пармезан.
3. Тепер будемо збирати Цезар. Листя салату порвемо і викладемо на плоске блюдо. Зверху викладаємо нарізані помідори і яйця, трохи присаливаем. Тут я додаю трохи нарізаної зелені петрушки і кропу, але це не обов’язково, як Вам подобається. Далі викладаємо шматочки курки, поверх неї сухарики. Все це акуратно поливаємо заправкою з сметани з часником, верх салату цезар прикрашаємо натертим сиром пармезан. Салат готовий, можна подавати.