Кулінарія

Салат цезар з куркою і сметаною

Салат цезарь вже давно б’є рекорди популярності у любителів смачно поїсти, варіантів його приготування існує багато. Я хочу запропонувати Вам свій варіант цезаря, який відрізняється від класичного, більш простими інгредієнтами, але він все одно дуууже смачний, святковий і його запросто можна подати на святковий стіл – порційно, зрозуміло.

В якості заправки до цезарю я використовую сметанно-часниковий соус, помідори замість черрі беру звичайні, і яйця теж замість перепелиних – прості курячі яйця. Але якщо Ви будете готувати цезар на святковий стіл, то, звичайно, все таки краще брати помідори черрі і перепелині яйця, так буде гарніше.

Взагалі салат цезар з куркою виходить дуже ситний і його можна використовувати як основне блюдо в звичайний день. Так само можна трохи поекспериментувати з інгредієнтами. Наприклад, зробити його вегетаріанським, тобто зовсім без м’яса. Або менш калорійним, покласти курки поменше і сухариків, але побільше листя салату і помідор. Замість заправки використовувати кефір. І обсмажувати курку і сухарі без масла (я так завжди роблю).

Інгредієнти (на одну велику порцію – близько 500 м):

  • листя салату – 3-4 шт. – великі;
  • яйце куряче – 1 шт. ;
  • помідор – 0,5 великої помідори;
  • сметана 25% – 200 г;
  • сир пармезан – 50-70 г;
  • батон – 2 скибочки;
  • філе куряче – 150-200 г;
  • часник – 1 -зубчик;
  • можна додати зелень;
  • сіль за смаком.

Салат Цезар з куркою і сметаною:

1. Листя салату промити і замочити на півгодини-годину в холодній воді. Поставити варитися в круту куряче яйце. Очистити, розрізати вздовж і потім кожну половинку на 4 частини, отже, повинно вийти 8 частин. Помідори миємо, відрізаємо від нього половину і нарізаємо акуратними кубиками.

У банку, або іншу зручну посуд, кладемо сметану, чистимо і подрібнюємо зубчик часнику, додаємо в сметану, розбавляємо сметану дуже потроху холодною кип’яченою водою до консистенції рідкої сметани, помішуючи. Можна в сметану додати трохи майонезу для пікантності.

2. Курку нарізати невеликими шматочками, посолити, поперчити і викласти на розпечену сковороду, я смажу без олії, якщо Ви любите з маслом, то смажте на ньому. Коли курка досить просмажилася, тобто ніде не просвічують сирі боку, викладаємо її на тарілку охолоджуватися.

Тим часом очистимо батон від кірочок, наріжемо невеликими кубиками і підсушити на сковороді без масла постійно помішуючи, хвилин 5. Спробуйте сухарики, як тільки з’явиться хрустка скоринка, а всередині вони будуть м’якими, перекладіть їх в інший посуд остигати. Поки продукти остигають треба натерти на дрібній тертці сир пармезан.

3. Тепер будемо збирати Цезар. Листя салату порвемо і викладемо на плоске блюдо. Зверху викладаємо нарізані помідори і яйця, трохи присаливаем. Тут я додаю трохи нарізаної зелені петрушки і кропу, але це не обов’язково, як Вам подобається. Далі викладаємо шматочки курки, поверх неї сухарики. Все це акуратно поливаємо заправкою з сметани з часником, верх салату цезар прикрашаємо натертим сиром пармезан. Салат готовий, можна подавати.